Takmålning där du bor

Takmålning i göteborg utförd med stor lyftarm.

Om du bor i ett område med varmt väder eller mycket sol, kommer solen så småningom ta ut sin rätt på färgen på ditt tak. Solstrålarna bleknar färgen på taket mycket snabbare än någon annan del av huset. Utseendet på taket är mycket viktigt eftersom det påverkar utseendet och intrycket av hela huset. Har du ett hus som stått väldigt länge så kan till och med takets färg ha börjat flagna och se väldigt nedgånget och oattraktivt ut. Ett nymålat tak kan lyfta ett gammalt hus till en attraktiv byggnad och så småningom höja ett eventuellt försäljningspris. Det är därför takmålning är mycket attraktivt populärt hos de flesta hus och fastighetsägare.

​En takmålning är även mycket mindre operation och eller förfarande för dig som vill ha ett betydligt lyft av ditt gamla tak utan att faktiskt ersätta taket.

Skall man sälja är det fördelaktigt att komplettera med exempelvis fasadtvätt eller fönsterputsning för att få ut några extra slantar.

Innehåll:

 • Vad är takmålning?
 • Vad innehåller takmålning?  
 • Takmålning pris?

Hur utförs takmålning?

Takmålningsprocessen varar vanligtvis mellan 1 till 3 dagar och inkluderar i huvudsak förberedelser, priming och möjliga reparationer. Beroende på storleken och tillgängligheten av ditt tak kan målningen i sig pågå mellan 1 och 2 dagar. Det finns vissa typer av målning som kräver mindre tid såsom spraymålning som vanligtvis inte tar mer än omkring 6 timmar.

Givetvis är förfarandet olika hos olika tjänsteleverantörer men vanligtvis involverar takmålning följande steg:

 1. Först besöker vi dig och din fastighet för att uppskatta mängden förberedelser som behövs, storleken och tillgängligheten på ditt tak, de material som behövs eller andra krav snappas upp.
 2. Varpå du får en personlig och komplett beläggning av ditt tak, och målning förslag
 3. Eftersom sedan börjar förberdelserna med djuprengöring. Varpå djuprengöring är ett förfarande som innebär om möjligt, användning av högtrycksvätt för att ta bort all smuts, mossa, lavar, alger, etc.
 4. Utförande av nödvändiga takreparationer, såsom kakelreparationer eller andra typer av förbehandlingar.
 5. Användning av skydd för att samtidigt förhindra återfall av lavar, mossa, alger, etc.
 6. Skydd av hela området på taket som inte kommer att målas.
 7. Till slut, tillämpning av den valda färgen, i lager.
spraymålning av tak gjord av Oliver.
två målare målar taket i göteborg svart och vita linjer på fönsterkarmarna.

Vad kan vi använda för målarfärg?

Det finns många typer av beläggningar och du bör välja den som är bäst för ditt tak. Beläggningar inkluderar:

Bituminous beläggning – finns i populära produkter som används för att vattentättaket. Klibbigare ämne som används under plattorna. Denna typ av beläggning är gjord med bitumen som skapar ett vattentätt membran. De är särskilt användbara för platta tak eftersom de kan hålla en stor mängd stående vatten.

Silikonfärger är de mest miljövänliga, men också de dyraste. Det är viktigt att veta att om du väljer denna typ av färg, kan du bara använda denna typ av färg för att måla ditt tak i framtiden. Om du väljer någon annan typ av färg i framtiden måste du ta bort silikonet helt.

Nanofärg eller nanoteknisk färg används ofta för bilar eftersom det är gjort för att avvärja smuts och kan rengöras mycket lätt.
Givetvis har vi många fler varianter, ring oss för att ta reda på mer! 

petter målar tak med lina. en osäker position men otroligt väl utfört arbete.
patrik utför takmålning hos kund ute i vildmarken utanför göteborg stad.

Vad kan du få för pris för takmålning?

Priset på takmålningen beror på flera faktorer:

 • Husets storlek men också vilken typ av tak som finns
 • Typ av det valda färgmaterialet
 • Omfattning av rengöring och behandling.
 • Storleken på beredningen och jobbet, T.ex. ju större huset, desto högre pris då flervåningshus är mer riskfyllda för målarna.
 • När det gäller vilken typ av tak, betong är oftast den dyraste medan asfalt bland de billigaste.

För att få ett så bra pris som möjligt, kontakta oss direkt så hjälper vi dig till det bästa priset för just dig!