Olov gör rent fönstret på ett fönsterputsjobb.

Fönsterputsning är oftast en tröttsam och tidskrävande uppgift som många av oss inte gillar att göra. Det är dock mycket viktigt att rengöra dina fönster regelbundet. Rengöring av dina fönster hemma är inte så svårt, men när det gäller att rengöra fönstren i flera våningar att det blir mycket svårare, och ibland även farligt. Det är därför du behöver en professionell fönsterputstjänst som har experter med rätt utrustning och kompetens som behövs.

Innehåll:

  • Vad ingår i fönsterputsning?
  • Fönsterpustning hur gör man?
  • Fönsterpustning priser och pris per ruta?

Så utför vi jobbet

​Eftersom fönsterputsningen vanligtvis sker på höga höjder, är professionell utrustning ett måste. I huvudsak använder vi som professionella fönsterputsare proffslinor, rätt skydd och rätt annordningar för att kunna utföra fönstertvätten säkert och ordentligt.

​Alla våra verktyg har flera funktioner, för det första används de för att skydda arbetstagare från alla incidenter. För det andra hjälper de också våra experter att utföra sitt jobb både snabbt och effektivt. Jämfört med förr i tiden stod städare helt enkelt på fönsterkanten och därifrån tvättade och putsade fönstren. Låter skrämmande, eller hur? Lyckligtvis, är vi numera försedda med mycket bättre utrustning än vad man var då vilket gör att jobbet inte är så riskabelt som det brukade vara. Med rätt annordning och förankringar placerade från taket kan vi snabbt och lätt förflytta oss vertikalt och rengöra fönstren.

fönsterputsare på stor byggnad utanför hotellet.
kvinna rengör fönster innifrån i ett hus

Fönsterputsning är inte avancerat, men det kan kräva proffshjälp.

För att ge bästa service så håller vi det enkelt och miljövänligt. När det gäller de produkter vi använder vid rengöring av fönstret, brukar de flesta yrkesverksamma ha sina egna “hemligheter” för ett utomordentligt resultat. Vi har dock alla några nödvändiga verktyg som vanligtvis involverar följande:

En hink, inte så oväntat kanske? Professionella fönsterputsare använder vanligtvis stora hinkar så att de kan rengöra flera fönster på en gång utan att byta vatten. Medan en hink är definitivt ett nödvändigt verktyg när det gäller fönsterrengöring, beror storleken på skopan naturligtvis på antalet fönster, storleken på fönstren, givetvis.

Gummiskrapa, är nog bland det viktigaste verktyget för fönsterputsning, det är därför för att få bra resultat behöver du en högkvalitativ professionell skrapa. Det finns många märken men vi använder bara de bästa för utmärkta resultat.

En mopp vilket är ett annat viktigt verktyg som också vanligtvis består av två delar; moppdelen och t-stången. Bra hänvisning är att rengöra moppdelen i exemeplvis lämplig tvättmaskin varje gång efter att du har använt den.

En svamp är ett bra verktyg för att torka upp vatten. Det kan också användas inte bara glasytor utan smutsiga ramar också.

​Tvättmedel, professionella fönsterputsare har sina egna hemliga kombinationer, en del hemligheter vi hört (och tips till dig) vinäger och varmt vatten. Problemet med blandningar som denna är att de oftast inte skapar tillräckligt med lödder som hjälper skrapan röra sig.
Lyckligtvis, använder vi som professionella fönsterputsare inte hårda kemiska rengöringsmedel så det finns verkligen inget behov av dem. Hårda kemiska rengöringsmedel är oftast skadliga för miljön och inte heller riktigt effektiva. Ytterligare, om du rengör fönstren själv hemma så behöver du behöver inte köpa dyra kemiska produkter eftersom du kan ha nästan samma resultat med billigare produkter, även om du kanske får jobba lite mer för resultatet.

olle och kalle rengör stor fönsterfasad.
kalle rengör fönster med en glasskrapa.

Fönsterputsning priser och pris per ruta?

Slutligen, om du har fina, svåra, många eller väldigt stora fönster skulle du kanske vilja veta vad en professionell fönsterputsare skulle kunna kosta. Vanligtvis varierar fönsterputsning mellan några hundralappar eller tusenlappar. Omkring 100-150kronor per fönster. Givetvis beror det på vilken utrustning och vad som krävs så kontakta oss gärna för branschens bästa prisuppgifter!

​För att komplettera rengöringen så erbjuder vi även fasadtvätt och taktvätt så att du kan vårda hela ditt hus!